Παράκτια Χειροσφαίριση

H παράκτια χειροσφαίριση (beach handball) είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή και θεαματικά αθλήματα στην άμμο.  Αυξαίνει την αντοχή, βελτιώνει την φυσική κατάσταση, ενισχύει την αλτικότητα, αναπτύσσει γρήγορη σκέψη και διασκεδάζει. Αποτελεί καλή καρδιαγγειακή άσκηση, βοήθα στον συντονισμό χεριών – ποδιών, αυξάνει την ενέργεια, ενισχύει την δύναμη,  την ταχύτητα, την ισορροπία και επίσης βελτιώνει το νοητικό επίπεδο των αθλούμενων.

Ιστορία

Το καλοκαίρι του 2000, συγκροτήθηκε για πρώτη φορά η ομάδα Παράκτιας Χειροσφαίρισης (Beach Handball) του Ομίλου Φιλάθλων Νέας Ιωνίας, κάτω από τις οδηγίες του Δημήτρη Καρρά.
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στο Σχοινιά του Μαραθώνα και συγκεκριμένα στο Καράβι, η ομάδα beach handball της N. Ιωνίας κατέκτησε την 1η θέση. Την ομάδα αποτελούσαν : Ζόριτσα Μπιελόμπρικ, Μαρία Προρφυριάδου, Ντίνα Μάτσου, Ειρήνη Κωστοπούλου, Φωτούλα Μεταξά, Κατερίνα Αργυράκη, Μάτα Τσέλιου, Εύη Αναστασιάδη, Μιμή Κεφαλοπούλου. Προπονήτρια της ομάδας η Σοφία Ναισίδου.

Σήμερα

Από το 2000 μέχρι σήμερα, οι αθλήτριες της Ν. Ιωνίας συμμετείχαν στα πρωταθλήματα beach handball, όχι όμως με την ομάδα της Ν. Ιωνίας. Οι αθλήτριες του ΟΦΝΙ συνέβαλαν τα μέγιστα για την καθιέρωση της Παράκτιας Χειροσφαίρισης στην Ελλάδα αλλά και στον διεθνή αθλητικό χώρο. Η αθλήτρια του συλλόγου Λαμπρίνα Τσάκαλου αποτέλεσε μέλος της μικτής κόσμου beach handball στην Λωζάννη το 2015 σε αγώνα επίδειξης, προκειμένου το χάντμπολ να συμπεριληφθεί στα Ολυμπιακά Αθλήματα. 

Οι αθλήτριες της ομάδας μας Κεπεσίδου Μαγδαληνή, Κεπεσίδου Νικολίνα, Κερλίδη Ελενα (ανήκει σε άλλη ομάδα) συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Καζάν της Ρωσίας το 2018, με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος, όπου και αναδείχτηκαν  παγκόσμιες πρωταθλήτριες με την αθλήτρια Μάγδα Κεπεσίδου να ανακηρύσσετε MVP της διοργάνωσης. Το τμήμα Παράκτιας Χειροσφαίρισης ανασυγκροτείται και το Δ.Σ. έχει εγκρίνει την ανάπτυξη του αθλήματος σε γυναίκες, άνδρες και τμήματα ακαδημιών. Στην Εθνική ομάδα beach handball συμμετέχουν οι αθλήτριες του συλλόγου μας Μάγδα Κεπεσίδου, Νικολίνα ΚΕπεσίδου, Κατερίνα Μανιά, Αλίκη Μακρή και Τζένη Διακογιάννη.