ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΟΦΝΙ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο στην Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας, πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την συμπλήρωση των 90 χρόνων του Ομίλου Φιλάθλων Νέας Ιωνίας. Ένας σύλλογος- κόσμημα για την πόλη της Νέας Ιωνίας, ένα σωματείο που τιμάει το παρελθόν, σέβεται το παρόν και χτίζει το μέλλον.

Στα 90 χρόνια ιστορίας ο Όμιλος Φιλάθλων Νέας Ιωνίας έχει κατακτήσει περισσότερους από 50 Πανελλήνιους τίτλους. Έχει αναδείξει Παγκόσμιο πρωταθλητή και Πρωταθλητή Ευρώπης, αθλητές που πήραν μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες, 29 Βαλκανιονίκες, 115 πρωταθλητές και πρωταθλήτριες Ελλάδος και περισσότερους από 50 διεθνείς αθλητές, οι οποίοι έχουν καταρρίψει 30 και πλέον Πανελλήνια ρεκόρ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Πανοσιολογιότατος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας- Φιλαδέλφειας κου Γαβριήλ, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Σταύρος Δουβής, ο πρώην Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Πέτρος Μπουρδούκος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος Κώστας Γκαντής, ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Σταματιάδης, ο πρώην Πρόεδρος της ΟΧΕ Γιώργος Χαλκίδης και πολλοί ακόμα άνθρωποι του αθλητισμού.

Συγκεκριμένα τιμήθηκαν:

– Ο Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας Χάρης Σαπουντζάκης
Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του ΟΦΝΙ, Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Νέας Ιωνίας, ενώ έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών και τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για την πολύτιμη προσφορά του στην διατήρηση της μικρασιατικής παράδοσης.

– Ο παράγοντας Χρήστος Χριστοδουλάτος
Επί 26 χρόνια ήταν Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, ενώ διατέλεσε και Πρόεδρος της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος.

– Η προπονήτρια του ΟΦΝΙ Χριστίνα Έλενα Γκριγκοράς
Χρυσή Ολυμπιονίκης, Πρωταθλήτρια Ευρώπης της ενόργανης γυμναστικής και να κατακτήσει επίσης Αργυρό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες- όντας στην ίδια ομάδα με την Νάντια Κομανέτσι- και άλλα πέντε μετάλλια σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

– Ο φυσιοθεραπευτής Νίκος Πανταζής
Ζωντανή ιστορία της ΑΕΚ αφού πέρασε 44 ολόκληρα χρόνια στον Σύλλογο. Ιωνιώτης και για ένα… φεγγάρι φόρεσε την φανέλα της Νέας Ιωνίας στο τμήμα μπάσκετ.

Ο Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Ορθοπαιδικός Χειρούργος Δόκτωρ Νίκος Πισκοπάκης
Διατέλεσε Πρόεδρος του ΟΦΝΙ για δύο χρόνια και ήταν συντονιστής του 1ου Αθλητριατικού Συνεδρίου που διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Οργανισμό της Νέας Ιωνίας το 2006 επί Προεδρίας Παντελή Χατζηιωάννου.

– Ο Ελπιδοφόρος Ποτουρίδης
Ο ποδηλάτης με τις περισσότερες επιτυχίες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο στην Ελλάδα. Έχει υπάρξει 28 φορές Πρωταθλητής Ελλάδος σε πίστα και δρόµο, 7 φορές Βαλκανιονίκης πίστας σε οµαδικό και πόντους, κατέχει 7 Πανελλήνια ρεκόρ, 3η θέση στο Παγκόσµιο Κύπελλο στο Σύδνεϋ. Μέλος της Εθνικής Ελλάδος µε περισσότερες από 100 συμμετοχές από το 1991 έως το 2005.

-Ο Βασίλης Σαββόπουλος
Από τους πρώτους εφόρους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και από τους παλαιότερους επιχειρηματίες στην περιοχή που βοήθησε σημαντικά τον σύλλογο.

-Η Μαρία Λουπέτη
Πρώτη έφορος της Κολύμβησης και πάντα κοντά στον Σύλλογο όπου και αν χρειαζόταν την βοήθεια της.

-Η κολυμβήτρια Ναταλία Δουβάρα
Στα 15 της έχει ήδη κατακτήσει 3 μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα μικρών ηλικιών, έχει συμμετοχές σε Πρωταθλήματα Ανδρών- Γυναικών, ενώ είναι μέλος της Προεθνικής Ομάδας από το 2015.


-Ο προπονητής Γιώργος Τσαγκαράκης
Έβαλε τις βάσεις για το μέλλον του τμήματος χάντμπολ. Δημιούργησε τις πρώτες ακαδημίες του ΟΦΝΙ, παράλληλα με την αθλητική του δραστηριότητα στην ανδρική ομάδα του συλλόγου. Οργάνωσε τα ηλικιακά τμήματα για δέκα χρόνια από το 1986 έως το 1996, ενώ πέρασε από αυτά και την τριετία 2003-2006.

Το πιο πετυχημένο τμήμα στον 21ο αιώνα

Η τελευταία βράβευση έγινε στην Γυναικεία ομάδα Χάντμπολ του ΟΦΝΙ από τον Δήμο Νέας Ιωνίας για την προσφορά της στον Σύλλογο και στην πόλη, αφού ήταν το πρώτο ομαδικό άθλημα της Νέας Ιωνίας που κατέκτησε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για το πιο επιτυχημένο τμήμα του ΟΦΝΙ στον 21ο αιώνα, έχοντας προσφέρει στον σύλλογο  Πανελλήνιους τίτλους (5 Πρωταθλήματα και 5 Κύπελλα Ελλάδος Γυναικών, 5Πρωταθλήματα Ελλάδος Νεανίδων, 2 Πρωταθλήματα Ελλάδος Παγκορασίδων, 2 Πρωταθλήματα Κορασίδων και 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο beach handball).
Παράλληλα, ωστόσο έχει διαφημίσει και προβάλλει το σωματείο και την πόλη της Νέας Ιωνίας σε όλη την Ευρώπη, αφού φέτος συμπλήρωσε 50 διεθνή παιχνίδια, ενώ είναι ο βασικός «αιμοδότης» των Εθνικών ομάδων Γυναικών και Νεανίδων.Φωτογραφικό Υλικό

Partners

Copyright © 2022 Ο.Φ.Ν.Ι. All Rights Reserved.

Developed with 💙 by Weblooq

Αθλήματα

Σύλλογος

Ας Γνωριστούμε

Περισσότερα